Lev Stipakov

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 2 tuntia 27 min sitten

Vihreät ja Luonnonsuojeluliitto älähtävät hallitukselle: ”Ministeri Paatero pesee kätensä”

2 tuntia 32 min ago

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) linjaus Sierilän vesivoimahankkeesta saa kritiikkiä sdp:n hallituskumppanilta vihreiltä sekä Suomen luonnonsuojeluliitolta.

Neljää miljoonaa suomalaista koskeva muutos: Tunnuslukulistojen käyttö saattaakin jatkua – Verkkopankin käyttö muuttuu silti

3 tuntia 26 min ago

Tunnuslukulistojen käyttö verkkopankkiin kirjautumisen ja maksamisen välineenä saattaa sittenkin jatkua. Niiden käyttöön tulee kuitenkin muutoksia, Finanssivalvonta kertoo.

Finanssivalvonta tiedotti kannastaan maanantaina. Kannanoton mukaan pankeilla käytössä olevien painettujen tunnuslukulistojen ”käyttöä voidaan jatkaa maksamisen tai maksutilin käytön yhteydessä, kunhan käyttöön yhdistetään vahvistuselementtejä vahvan tunnistamisen periaatteiden mukaisesti”.

Suomalaisten kesälomissa yleinen puute – Liitto: ”Yleensä aina lainvastaista”

3 tuntia 54 min ago

Mahdollisuus neljän viikon katkeamattomaan kesälomaan jakautuu Suomessa epätasaisesti, ilmenee toimihenkilöliitto Erton tilaamasta kyselystä.

Kyselyn mukaan suunnilleen yksi neljästä ei saa lain suomaa lepo- ja palautumisaikaa. Tulotaso, yrityksen koko ja palkansaajan ikä näyttivät vaikuttavan mahdollisuuksiin pitää kesälomaa.

”Huolestuttavinta on se, miten epätasaisesti mahdollisuus lomaan jakautuu. Nuorten lisäksi riskiryhmissä jaksamisen kannalta ovat pienissä yrityksissä työskentelevät sekä alemman tulotason omaavat”, Erton tiedotteessa kerrotaan.

Vakava varoitus Euroopalle: Nord Stream 2 on ”kammottava virhe”

4 tuntia 44 min ago

Itämeren Nord Stream 2 -kaasuputki on haitallinen ja vaarallinen hanke Euroopan kannalta, varoittavat yhdysvaltalaiset poliitikot ja diplomaatit Eurooppaa. Kritiikkiin yhtyvät niin USA:n demokraatit kuin republikaanitkin, Saksan yleisradion Deutsche Welle kertoo.

Euroopassa hanketta vastustavat muun muassa Ranska ja Ukraina, joista viimeinen menettää asemaansa kaasun kauttakulkumaana, kun Venäjän valtion kaasuyhtiö Gazprom alkaa tuoda uudella putkella kaasua suoraan Saksaan.

Norjassa kuolee kaloja – Vaikutus näkyy viiveellä Suomen kaupoissa

5 tuntia 35 min ago

Norjassa lohia tappanut leväkukinta lähti kuukauden jälkeen laskuun viime viikolla. Kalakuolemien vaikutukset näkyvät pitkään, ja talvella saatetaan nähdä ainakin 20 prosenttia viime vuotta kalliimpia hintoja.

Suomalaisen kirjolohen hinta reagoi lohen hintaan ja seuraa viiveellä sen kehitystä, arvioi Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Jari Setälä.

Suomalaistutkija varoittaa USA:n ja Iranin tilanteen eskaloitumisesta: ”Tehokas, kiistettävä ja yhä aktiivisemmin käytettävä keino”

23.6.2019 19:32

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll varoittaa, että Yhdysvaltojen Iraniin tekemässä kyberiskussa on eskaloitumisen riski. 

Presidentti Donald Trump määräsi torstaina kyberiskun Iranin ohjusten ja rakettien laukaisujärjestelmiin sen jälkeen, kun Iran oli ampunut alas Yhdysvaltain miehittämättömän lennokin torstaina. Lue tarkemmin: Donald Trump määräsi kyberiskun Iranin ohjusjärjestelmiin

”Piru on yksityiskohdissa” - Kokoomuslaiset ryöpyttävät ruuhkamaksuja

23.6.2019 18:59

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustajat arvostelevat suorin sanoin Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmakirjausta, jonka mukaan Suomeen säädetään laki, joka mahdollistaa ruuhkamaksujen käyttöönoton.

Asian nosti ensimmäisenä esiin kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen.

Asiantuntijoiden vinkit Airbnb-vuokraukseen – ”Jos vuokralainen riehaantuu ja laittaa asunnon palasiksi, kotivakuutus ei auta”

23.6.2019 18:15

Mitä kannattaa huomioida, kun harkitsee oman asunnon lyhytaikaista vuokrausta? Kuinka varmistaa naapurisovun säilyminen? Entäs verotuksen sudenkuopat? Näillä vinkeillä pääset alkuun ja vältät ongelmat.

Ensin hieman tylsemmät, mutta tärkeät asiat: ennen kuin ryhdyt Airbnb-vuokraajaksi, huomioi, että vuokraustoiminta voi vaikuttaa verotukseesi, jos myyt asuntosi.

Juhannuksen paluuliikenne alkoi: ”Kannattaa varautua jonoutumiseen”

23.6.2019 12:16

Juhannuksen paluuliikenne on alkanut ja sen odotetaan jatkuvat ainakin iltakymmeneen asti tänään.

”Juhannusliikenteessä kannattaa varautua liikenteen jonoutumiseen. Liikennettä on useilla tieosuuksilla tavallista viikonloppua enemmän, joten matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa”, Tieliikennekeskus sanoo.

Juhannuksena liikenteen määrä on niin suuri, että pienikin liikennehäiriö voi saada nopeudet laskemaan ennustettua alemmaksi. Lisäksi sadesää ruuhkaisimpina tunteina voi laskea nopeuksia huomattavasti.

Sanna Marin KL:lle: ”Liikkumisen tarvetta pitää vähentää”

23.6.2019 11:37

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) vakuuttaa Kauppalehden haastattelussa, ettei hallitus aio kieltää yksityisautoilua. Hän korostaa samalla, että   ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi liikenteen ratkaisuilla on iso merkitys.

”Liikkumisen tarvetta pitää vähentää. Asuminen, palvelut ja työpaikat pitää kaupunkien yhdyskuntasuunnittelussa kytkeä joukkoliikenteeseen.”

Suomen EU-jäsenyyssopimus allekirjoitettiin tasan 25 vuotta sitten: ”Korfu oli huippukohta - Se työ kannatti”

23.6.2019 11:10

Suomi, Ruotsi ja Itävalta allekirjoittivat EU-jäsenyyssopimuksen tasan 25 vuotta sitten Korfun saarella Kreikassa. Virallisesti Suomi liittyi Euroopan unioniin vuoden 1995 alussa.

Silloiset ulkoministeri Heikki Haavisto (kesk), pääministeri Esko Aho (kesk), ulkomaankauppaministeri Pertti Salolainen (kok) ja valtiosihteeri Veli Sundbäck allekirjoittavat Suomen sopimuksen 24.6.1994. Myös silloinen tasavallan presidentti Martti Ahtisaari oli mukana kokouksessa.

Luottoluokittaja laittoi Suomen samaan kastiin Italian kanssa: ”Alisuorittajia”

23.6.2019 10:24

Luottoluokittaja DBRS arvioi Suomen talouden kuuluvan euroalueen alisuoriutujiin yhdessä esimerkiksi Italian ja Saksan kanssa tänä vuonna.

”Vuoden alussa talous kasvoi vahvimmin pienissä euroalueen maissa eli Maltalla, Virossa ja Liettuassa. Alisuorittajia ovat kolme suurinta euroalueen taloutta eli Italia, Saksa ja Ranska, sekä Belgia ja Suomi”, DBRS kirjoittaa katsauksessaan.

Antti Rinteen heitto chillauksesta puhuttaa – Professori: ”Kannattaa kysyä niiltä itseltään”

23.6.2019 09:52

Oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori, sdp:n eduskuntavaaliehdokkaana ollut Jukka Kekkonen toivoo demokratiaa ja osallisuutta, kun työelämän ongelmia ratkotaan Suomessa.

Donald Trump määräsi kyberiskun Iranin ohjusjärjestelmiin

23.6.2019 09:21

Presidentti Donald Trump määräsi torstaina kyberiskun Iranin ohjusten ja rakettien laukaisujärjestelmiin sen jälkeen, kun Iran oli ampunut alas Yhdysvaltain miehittämättömän lennokin torstaina.

Nyt tuli Iranin vastaus Donald Trumpille: ”Se olisi kuin ampuisi ruutitynnyriin”

22.6.2019 15:35

Iranilaiset ovat vastanneet erittäin kovin sanon Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille, joka ensin määräsi sotilaallisen iskun Iraniin ja sitten perui sen.

Sekä Iranin armeijan että maan ulkoministeriön edustajat ovat varoittaneet Trumpia sotilasiskun seurauksista.

Jari Leppä puolustaa EU:n maataloustukia: ”Vakavin huoli on toimeentulosta”

22.6.2019 12:27

Maa- ja metsätalousministeriön verkkokyselyn mukaan maatalouden suurin ongelma ja haaste on viljelijöiden heikko tulokehitys. Kyselyyn vastasi melkein 2500 suomalaista, joista noin kaksi kolmasosaa oli viljelijöitä. Kyselyn vastauksia käytetään EU:n maatalouspolitiikan uudistuksen kansallisessa valmistelussa.

Viljelijöiden heikon tulokehityksen mainitsi haasteeksi yli 90 prosenttia viljelijöistä ja liki 80 prosenttia muista vastaajista.

Euroopasta yllättävä kannanotto kauppasotaan – Asiantuntija: ”Se ei osu Kiinaan niin kuin Donald Trump luulee”

22.6.2019 11:59

Saksan talousministeri Peter Altmaier on yllättäen ottanut eurooppalaisittain poikkeavan kannan Yhdysvaltojen ja Kiinan väliseen kauppasotaan. Shanghaissa perjantaina puhuneen Altmaierin mukaan Kiinalla on ”oikeus rikastua ja viedä tuotteitaan muualle maailmaan”. 

”Meillä kaikilla on yhteinen vastuu uusien konfliktien estämisessä”, hän sanoi verkkolehti Politicon mukaan. 

KL: Peli kovenee hävittäjäkaupassa – Ohjelmajohtaja Lauri Puranen: ”Tähän meillä ei ole varaa”

22.6.2019 11:04

Suomen hävittäjähankinnan päätöshetki lähenee, ja kulisseissa kuulee jo loanheittoa ja mustamaalaamista, Kauppalehti kertoo. Suomelle virhehankinta tarkoittaisi päänvaivaa seuraavaksi 30 vuodeksi.

Tutkija varoittaa USA:n ja Iranin tilanteesta: ”Jos Iran jatkaa, sota näyttää väistämättömältä”

22.6.2019 10:48

Geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh varoittaa Iranin ja Yhdysvaltojen välein kärjistymisestä. Hänen mukaansa sodan syttyminen on lähellä.

”Entisenä iranilaisena en voi muuta kuin seurata tilannetta herkeämättä – onko viimein se hetki käsillä, kun kansainvälinen yhteisö saa Iranin niskuroinnista tarpeekseen ja hyökkää? Vaihtuuko valta, kukistuisiko viimein papisto”, hän pohtii IL-blogissaan.

Li Anderssonilta piikki Antti Rinteelle: ”Työttömyys on kaikkea muuta kuin chillaamista”

22.6.2019 10:06

Opetusministeri Li Andersson (vas) huomauttaa Twitterissä pääministeri Antti Rinteelle (sd), että ”työttömyys on kaikkea muuta kuin chillaamista”. 

Kommentti liittyy Rinteen keskiviikkona työllisyysseminaarin päätöspuheenvuoron toteamukseen, jonka mukaan ”meillä ei ole varaa sellaiseen maailmaan, jossa chillaillaan”. Lausunnosta on uutisoinut Ilta-Sanomat.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat